VVH Consult begeleidt je bij de opbouw van een voedselveiligheid- en kwaliteitszorgsysteem.

In eerste instantie conform de vereisten van de Belgische autocontrolewetgeving en indien gewenst ook overeenkomstig de eisen van commerciële standaarden IFS, BRCGS, FSSC 22000,…

Indien een bestaand systeem ervaren wordt als te complex, niet praktisch, moeilijk werkbaar,….. kan VVH Consult ook coachen bij de vereenvoudiging.

VVH consult werkt altijd via kennisoverdracht, dat wil zeggen dat op korte termijn de nodige input en kennis doorgegeven wordt. De klant verwerkt vervolgens de gegeven input verder uit ‘op maat’ van zijn/haar bedrijf/situatie. Zodoende wordt een systeem op lange termijn uitgewerkt, waar de klant perfect autonoom mee verder kan.

VVH Consult werkt hierbij steeds zeer pragmatisch. Om wille van ruime praktijkervaring wordt samen met de klant, op een interactieve manier een systeem uitgewerkt dat gemakkelijk toe te passen is in de praktijk.

Nazorg en optimalisatie.

De nazorg en optimalisatie van een reeds bestaand of samen uitgewerkt voedselveiligheid- en kwaliteitszorgsysteem kan gebeuren aan de hand van een interne audit. Ideaal om in te plannen ter voorbereiding van een (her)certificatie audit autocontrole, IFS, BRCGS, FSSC 22000,….. Als output van de interne audit krijgt de klant een zeer uitgebreid resultaatgericht rapport omdat tegelijkertijd mogelijk advies gegeven wordt omtrent hygiëne, HACCP, allergenen, microbiologie, food defense, etiketten, verpakking,….. Op die manier wordt de klant ook op de hoogte gehouden van de actuele wetgeving.

 Als het om voedselveiligheid gaat, is er geen ruimte voor compromissen. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het voedsel dat we eten veilig is 

⸺ Dr. Margaret Chan, voormalig directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)N